گرفتن آنفلوآنزا هیچ گاه خوشایند نبوده است، خصوصا زمانی که انتظار آن را ندارید. این بیماری زمانی که باردار هستید ممکن است شدیدتر شده و 3 برابر طولانی تر شود. همچنین احتمال ابتلای شما به بیماری ذات الریه نیز تشدید می یابد.
به گزارش بهداشت نیوز، گرفتن آنفلوآنزا هیچ گاه خوشایند نبوده است، خصوصا زمانی که انتظار آن را ندارید. این بیماری زمانی که باردار هستید ممکن است شدیدتر شده و 3 برابر طولانی تر شود. همچنین احتمال ابتلای شما به بیماری ذات الریه نیز تشدید می یابد.
اما خوشبختانه، این بیماری به کودک شما صدمه ای وارد نکرده و احتمال ابتلای شما به بیماری آنفلوآنزا نسبت به بانوان هم سنتان به هیچ عنوان بیشتر نخواهد بود. بهتر آنکه راه های ساده ای برای پیشگیری از این بیماری و داشتن وضع حملی سالم وجود دارد.
بهترین راه برای پیشگیری از آنفلوآنزا چیست؟
واکسن آنفلوآنزا تزریق کنید. تزریق واکسن آنفلوآنزا بهترین راه برای پیشگیری از این بیماری است. شما در هر ماهی از بارداریتان که هستید می توانید این واکسن را تزریق نمایید، حتی سه ماهه سوم نیز برای این کار دیر نیست.
فصل آنفلوآنزا از مهرماه آغاز شده و تا اردیبهشت ادامه خواهد داشت. ماه های مهر و آبان بهترین زمان برای تزریق واکسن است اما در ماه دی نیز می توانید این واکسن را بزنید.
این واکسن، شما و نوزادتان را از ابتلا به آنفلوآنزا برای مدت 6 ماه پس از زایمان نیز حفظ می کند. این امر بسیار مهم است زیرا این واکسن برای نوزادان کمتر از 6 ماه به هیچ عنوان مناسب و ایمن نمی باشد.
آیا تزریق واکسن راه حلی ایمن است؟
این واکسن حاوی ویروس زنده نبوده بنابراین نمی تواند بیماری را به شما منتقل کند. اما ممکن است به دلیل واکنش سیستم ایمنی بدنتان به واکسن، پس از تزریق درد عضلانی و کوفتگی داشته باشید. گفتنی ست واکسن آنفلوآنزا 2 هفته زمان می برد تا اثر کند.
تزریق واکسن آنفلوآنزا حتی در زمان شیردهی نیز مشکلی ندارد. چنین عملی شما و نوزادتان را بیمار نخواهد کرد.
چگونه علائم خود را درمان کنید؟
در حال حاضر تحقیقات کافی در خصوص تاثیر داروهای بدون نسخه بر روی خانم های باردار صورت نگرفته است. بهتر است پیش از مصرف هرگونه داروی شیمیایی با پزشک خود مشورت نمایید.
پزشک شما ممکن است موارد زیر را پیشنهاد دهد:
- استامینوفن، درمان مقدم برای درد و تب
- اسپری ها یا شستشو دهنده های نمکی بینی
- سودوافدرین، داروی ضد احتقان مفید، در 3 ماهه اول که فشار خون بالایی دارید از مصرف آن پرهیز کنید
معمولا می توانید این داروها را بدون نسخه تهیه کنید.
پزشک شما نوع دارویی که می توانید استفاده کنید را می داند.
آیا راه درمان طبیعی وجود دارد؟
چهار راه طبیعی زیر را برای درمان آنفلوآنزا امتحان کنید:
- استفاده از قرص های بر پایه شکر یا عسل برای التیام گلودرد و سرفه
- استراحت کافی در رختخواب
- نوشیدن زیاد مایعات نظیر آب، آبمیوه طبیعی و چای
- قرار دادن بخور در اتاق جهت مرطوب کردن محیط و رفع گرفتگی بینی
چگونه از آنفلوآنزا پیشگیری کنید؟
از واکسن آنفلوآنزا استفاده کنید.
برای پیشگیری از بیماری در زمان بارداری موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- شستشوی مداوم دست ها
- دوری از جمعیت
- دوری از افراد بیمار
- لمس نکردن چشم ها، بینی و دهان. میکروب ها غالبا زمانی که با سطح آلوده تماس دارید گسترش یافته و پس از لمس محدوده های یاد شده به بدن منتقل می شوند.
چه زمانی با پزشک خود مشورت کنید؟
در موارد زیر حتما با پزشک خود مشورت نمایید:
- تنفستان مشکل دارد
- نشانه های بیماری بهبود نیافته یا پس از 3 الی 4 روز بدتر می شود
- پس از احساس بهبودی، نشانه های مشکل جدی تری چون احساس درد در شکم، استفراغ، تب بالا، ارز، درد قفسه سینه یا سرفه با خلط غلیظ به رنگ زرد-سبز نمایان می شود
درج دیدگاه