پرده بکارت (hymen membrane)
در واقع پرده ای ناکامل از بافت همبندی است که عروق خونی کمی نیز دارد. این پرده کمی عقب تر از دهانه ورودی واژن قرار گرفته است به نحوی که با ورود آلت تناسلی مردانه یا هر جسم دیگری به واژن، پاره می شود. سالم بودن این پرده در واقع تنها نشانه باکره بودن خانم محسوب میشود و تشخیص سالم بودن یا نبودن پرده فقط و فقط بوسیله پزشک متخصص یا ماما و با انجام معاینه ژنیکولوژی امکان پذیر است.
پرده بکارت همانطور که در بالا هم گفته شد یک پرده کامل نیست بلکه دارای سوراخ و حفره جهت عبور خون قاعدگی می باشد. پس همینجا یادآوری می کنیم که برای بارداری لازم نیست حتما پرده پاره شده باشد، ریختن مایع منی در ابتدای پرده می تواند موجب بارداری بشود زیرا اسپرم خاصیت تحرک دارد و میتواند از سوراخ پرده بکارت به بخش های بالایی و رحم برسد. همچنین در صورت ریختن اسپرم روی پا یا لباس زیر هم به همین علت امکان باروری وجود دارد.
نوعی از پرده هم وجود دارد که پرده پاره نشده (imperforated hymen) خوانده می شود. در این نوع، پرده بکارت به صورت یک پرده کامل و بدن هیچ گونه سوراخی است که به علت نداشتن سوراخ به خون قاعدگی اجازه خروج نمی دهد . در این صورت، بیمار یک دختر خانم نوجوان است که به علت دردهای شدید شکمی و لگنی مراجعه کرده و تا به حال خونریزی قاعدگی نداشته است. در این موارد بوسیله جراحی ظریف، سوراخی کوچک روی پرده تعبیه می شود تا نه بکارت دختر آسیب ببیند و هم راهی برای خروج خون قاعدگی ایجاد بشود.
انواع پرده بکارت
انواع پرده های بکارت بر اساس انواع شکل سوراخ های آن تقسیم بندی میشود که شامل حلقه ای، تیغه ای و غربالی است. اطلاع از شکل پرده بکارت قبل از ازدواج الزام پزشکی ندارد ولی در صورتی که به دلایل فرهنگی خاص مایل به اطلاع از این موضوع هستید، می توانید با مراجعه به پزشک متخصص نوع پرده بکارت را تعیین کنید. انواع پرده های بکارت تفاوتی در نحوه دخول و پاره شدن ندارند.
انواع رایج پرده بکارت عبارتند از:
حلقوی: در این نوع، پرده به صورت حلقه ای دور ورودی واژن را می پوشاند.
ارتجاعی: پرده ای که به اندازه کافی انعطاف پذیر و قابل ارتجاع ا ست و به هنگام ورود آلت تناسلی مرد، پاره نمی شود یا به طور جزئی پاره می شود و هیچ خونریزی ندارد.
دو سوراخی یا تیغه ای: پرده ای که یک تیغه ممتد در طول ورودی واژن دارد.
غربالی (سوراخ سوراخ): این پرده به طور کامل در عرض مهبل کشیده شده اما سطح آن سوراخ سوراخ است.
بعضی ها مادرزاد پرده بکارت ندارند، بعضی دیگر پرده بکارتشان بدون سوراخ است، درحالیکه برخی دیگر پرده های بسیار ضخیمی دارند که ممکن است برای پاره کردن آن، کمک پزشک مورد نیاز باشد تا از بروز درد در هنگام ارتباط جنسی جلوگیری شود، این شیوه را بریدن پرده می نامند.طی اولین دخول، پرده بکارت در چند جا پاره شده و به چند قطعه تقسیم می شود، غالبا تا زمانی که زن، نوزادی به دنیا بیاورد باقیمانده پرده در دهانه واژن وجود خواهد داشت.
بعضی اختصاصات درباره پرده ها وجود دارد که دانستن آن خالی از فایده نخواهد بود. مثلا اینکه پرده های حلقوی دردناکترین نوع هنگام پاره شدن بوده و احتمالا تا چند روز خونریزی خواهند داشت و پرده های ارتجاعی، اغلب با اولین دخول پاره نخواهند شد و بعد از چند دخول پاره می شوند.
درباره پاره شدن پرده بکارت خرافات و عقاید بیشماری وجود دارد. مانند اینکه برای پاره شدن پرده حتما باید چندین ورود عمقی آلت را داشته باشیم یا اینکه پاره شدن پرده لزوما با درد فراوان و خونریزی همراه خواهد بود.
پاره شدن پرده بکارت حتی با اولین دخول هم می تواند اتفاق بیفتد. گاهی به دلیل باور های غلط، اولین دخول با فشار زیاد انجام می شود که موجب جراحات و پارگی های فراوان ناحیه تناسلی خانم می شود که هم مشکلات زیاد پزشکی برای وی ایجاد خواهد کرد و هم خاطره بسیار ناخوشایندی از اولین نزدیکی برای وی باقی خواهد گذاشت. این خاطره نا زیبا، تمایل خانم را برای نزدیکی های بعدی بسیار کم خواهد کرد و موفقیت نزدیکی های بعدی را کم خواهد کرد.
دخول چه برای بار اول و چه در دفعات بعدی باید پس از تحریک کافی انجام بگیرد. دانستن اینکه تحریکات کافی بوده یا نه، با علایمی مشخص خواهد شد که در مقاله های بعدی در مبحث چرخه جنسی آن را توضیح خواهیم داد. پس از تحریک کافی و افزایش ترشحات واژنی خانم، دخول باید به آهستگی صورت بگیرد. در اینصورت از درد پاره شدن پرده بکارت به میزان زیادی کاسته خواهد شد.
اما خونریزی ناشی از پاره شدن پرده بکارت، به دلیل پاره شدن عروق خونی موجود در پرده است. این عروق خونی به شکل مویرگ های بسیار نازک هستند و در بعضی افراد تعداد بسیار کمی دارند. بنابراین ممکن است پاره شدن این عروق به هیچ وجه خونریزی قابل دیدی ایجاد نکند. پس ندیدن خون هنگام اولین نزدیکی به هیچ وجه نشانه عدم بکارت خانم و یا عدم پاره شدن پرده نیست.
چرا بعضی زنان در اولین ارتباط جنسی خونریزی ندارند و برخی دارند؟
گذشته از فقدان مادرزادی پرده بکارت در بعضی زنان ، در صورتیکه زن در هنگام سکس، آرام و بدون تنش بوده ، زمان کافی برای عشق ورزی داشته باشد، با طرف مقابل خود احساس راحتی کند و دهانه واژنش به اندازه کافی مرطوب باشد ، آلت تناسلی مرد به نرمی وارد واژن او می شود و به این ترتیب در اولین ارتباط خونریزی نخواهد داشت. اما اگر زن مضطرب باشد یا بترسد و پاهایش را جمع کند دهانه واژن تنگ خواهد شد و هنگام دخول خونریزی و درد خواهد داشت.
بعضی مردها ادعا می کنند که می توانند در حین سکس تشخیص بدهند زن قبلا رابطه ی جنسی داشته یا نه، چنین نیست. تنها چیزی که مردان می توانند حس کنند، مضطرب و نگران بودن زن است که به همین دلیل خودشان را منقبض کرده و دهانه واژن به نظر تنگ تر می آید.
نکات مهم در مورد پرده بکارت:
رشته های عصبی در پرده کم هستند و به همین دلیل در صورت آرامش جسمی و روانی، پارگی آن معمولا بدون درد است.
عمل دخول و پاره شدن پرده بهتر است در زمانی که بدن آرام است و هیچ اضطراب و خستگی وجود ندارد انجام شود. بنابراین نزدیکی در اولین شب ازدواج و پس از مراسم طولانی عروسی توصیه نمی شود.
زنان بهتر است قبل از نزدیکی، نه به منظور گرفتن گواهی سلامت پرده بکارت بلکه به دلیل آگاهی از نوع پرده به پزشک متخصص زنان مراجعه کرده و توضیحات لازم را درخواست کنند. زیرا در موارد نادری که پرده از نوع ضخیم است، احتیاج به عمل جراحی دارد.
در صورت تنگی دهانه واژن، بهتر است از کرم و ژلهای تسهیل کننده یا اسپری بی حس کننده استفاده کرد. ضمن اینکه تحریک زن وخروج ترشحات از دهانه واژن موجب روان شدن دهانه واژن و سهولت ارتباط جنسی می شود.
گاهی پرده بکارت با یک یا دو بار نزدیکی کاملا پاره نمی شود وهر دفعه قسمتی از آن پاره شده و کمی خونریزی می کند. بدون پارگی پرده، مایع اسپرم ریخته شده بر روی آن می تواند موجب حاملگی شود، زیرا اسپرماتوزوئید موجود در اسپرم می تواند از سوراخ پرده حرکت کرده و به طرف تخمک زن برود و حاملکی ایجاد گردد. در این موارد زن با پرده سالم حامله می شود.
نکته : ورزشهایی مانند سوارکاری، دو، پرش، شنا، رقص، باله، هرگز باعث پاره شدن پرده دختر نمی شوند مگر اینکه وی طی حادثه ای و در هنگام بازی، سقوط کرده و در همان زمان جسمی نوک تیز به پرده اصابت کند و موجب پارگی آن شود.
اهمیت پرده بکارت
در بعضی فرهنگها این مسئله خیلی اهمیت دارد که دختر به هنگام ازدواج باکره بوده و پرده بکارت داشته باشد. در این جوامع، پرده بدین معنی ست که وی قبل از ازدواج ارتباط جنسی نداشته است. هر چند که، پرده بکارت نشانه ضیعفی برای بکارت واقعی است، زیرا بیشتر زنان، این پرده را قبل از داشتن ارتباط جنسی بر اثر خودارضائی، استفاده از تامپکس (نوعی نوار بهداشتی)، یا فعالیتهای غیر جنسی (مثل برخی حوادث ) از دست می دهند.
اما سوال اینجاست که حتی با وجود پرده بکارت چه کسی می تواند تعیین کند که آیا دختر قبل از ازدواج رابطه جنسی داشته است یا خیر؟ غالبا خونریزی در شب عروسی می تواند دلیلی بر باکره بودن فرد باشد در صورتیکه این نظریه توسط اطلاعات پزشکی رد شده زیرا همانطور که گفته شد یا به دلیل آرامش زن، یا عدم وجود پرده بکارت به طور مادرزاد، این خونریزی می تواند وجود نداشته باشد.
علاوه بر این، راههای برقراری ارتباط جنسی فقط دخول نیست، دختر می تواند با حفظ پرده بکارت از راههای مختلف ارتباط جنسی داشته باشد و یا حتی با وجود پاره شدن پرده بکارت برای تظاهر به باکره بودن، با عمل جراحی ، آن را دوباره به حالت اول برگرداند . به همین دلیل وجود یا عدم وجود پرده بکارت، همیشه نمی تواند مدرک معتبری برای تعیین باکرگی شخص باشد.
سؤالات رایج در زمینۀ پردۀ بکارت:
۱– آیا ممکن است فردی به صورت مادرزادی فاقد هایمن باشد؟بله و یا آنکه هایمن وی آنچنان به دیوارۀ مدخل ورودی یا واژن نزدیک است که به نظر فاقد آن می آید.
۲- احتمال داشتن پردۀ بکارت در صورت عدم خونریزی در شب زفاف وجود دارد؟بله، برخی از هایمن ها مانند نوع ارتجاعی ممکن است هنگام مقاربت خونریزی ندهند و بنا به خاصیت ارتجاعی خود، فقط با زایمان طبیعی خونریزی می دهند.
۳– احتمال تشخیص هایمن ترمیم شده چگونه است؟ تقریباً در تمامی موارد قابل تشخیص می باشد.
.۴– آیا پاره شدن هایمن مصادف با از بین رفتن کامل آن است؟ خیر، اگر هایمن را به صورت یک ساعت در نظر بگیریم، در اولین مقاربت پرده در ساعت های خاصی که بیشتر ۳و۶می باشد به دیواره واژن برش پیدا می کند و مابقی پرده به اسم کارنکول باقی می ماند.
درج دیدگاه