به گزارش بهداشت نیوز،  در سنین زیر ۱۸ سال رحم و سیستم تولید مثل از نظر رشد و تکامل در وضعیت خوبی قرار نداشته و از سلامت لازم برای ایجاد بارداری بی‌خطر و سالم برخوردار نیستند.

در تمام سیستم‌های بهداشتی جهان بارداری زیر ۱۸ سالگی و بالای ۳۵ سالگی را بارداری پرخطر می‌دانند و نیاز به مراقبت بیشتری دارند.

بارداری و ارتباط جنسی زیر سن بلوغ نیز خطرناک است زیرا سیستم تناسلی و تولید مثل بدن کودک به وضع مناسبی برای این دو مساله نرسیده است، بعد از بلوغ برای ارتباط جنسی مشکل خاصی وجود ندارد اما تا رسیدن به ۱۸ سال نباید بارداری صورت گیرد.

سن بلوغ تابع شرایط جغرافیایی است،در مناطق گرمسیر سن بلوغ پایین‌تر و در مناطق سردسیر بالاتر است در کشور ما نیز با توجه به تنوع آب و هوایی سن رسیدن به بلوغ بین ۹ تا ۱۵ سالگی است. اگر بلوغ قبل از این سن صورت گیرد به آن بلوغ زودرس می‌گوییم و اگر بعد از ۱۵ سالگی رخ دهد باید علت آن را جستجو کرد و در صورت لزوم با استفاده از دارو درفرد بلوغ مصنوعی ایجاد کنیم .

 میتوان اختلال در ترشح هورمون‌های داخلی، رشد بیش از اندازه یا توقف رشد استخوان‌ها، مشکل عادت ماهانه را از جمله عوارض تاخیر در بلوغ برشمرد.

 میتوان درباره مشکلات ازدواج مردان بزرگسالان به دختران زیر ۱۸ سال به مشکلات مرتبط به پروستات در مردان بالای ۴۵ سال اشاره کرد: مردان با سنین بالا اقتضائات جنسی خود را دارند و دختران کم سن و سال نیز اقتضائات جنسی مختص سن خود را که این دو بسیار متفاوت بوده و باعث ایجاد مشکل در روابط زناشویی و در زندگی مشترک آنها می‌شود به همین دلیل غالبا این نوع ازدواج‌ها سرانجام خوبی ندارند.

 

منبع: طبنا